Op bijna algemeen verzoek dan toch nog een paar extra dagen op de blog.

We zijn perfect op tijd geland in London, rond 6u30 ‘s ochtends. Weinig sneeuw, dus we zullen wellicht snel naar huis kunnen met onze vlucht om 8u50.

Niet dus ! Om 8u30 verscheen er dat we naar de balie moesten voor uitleg en intussen riepen ze uit dat alle passagiers van geannuleerde vluchten het gebouw moeten verlaten.

Wij dus beginnen aansluiten in een relatief korte rij, maar het duurde toch bijna 1u30 voordat we aan de balie waren. Daar kregen we doodleuk te horen dat we aan een andere balie moesten zijn. Gelukkig stond er een andere Vlaming bij ons die van die andere balie kwam en waar ze hem naar hier gestuurd hadden. Het enige dat ze dan konden zeggen was dat we onze bagage moesten gaan zoeken en een nieuwe vlucht moesten boeken.

We werden dus uit het gebouw geloodst en mochten onze bagage gaan zoeken tussen de bagage van alle vluchten die de afgelopen 4 uren geland waren … leuk.
Gelukkig hadden we onze bagage al na 20 minuten gevonden en konden we nu naar “Zone E” in de vertrekhall om onze vlucht te herboeken.

Daar aangekomen stonden er letterlijk duizenden mensen voor ons in de rij ! De linten om rijen te vormen waren zelfs te kort. Ik schat dat er ongeveer 1 à 2 KILOMETER file voor ons moet gestaan hebben. Redelijk hopeloos dus. Gelukkig stonden er wel toffe mensen voor en achter ons in de rij. Sommigen stonden hier al voor de 4de keer wegens afgelaste vluchten van gisteren die dan opnieuw afgelast werden enz.

Na enkele uurtjes werden we het toch stilaan beu en heeft die Vlaming eens gebeld naar een nummer dat daar al de hele tijd getoond werd zonder verdere uitleg. Bleek dat je gewoon telefonisch een nieuwe vlucht kon boeken. Dat hebben wij dan ook onmiddellijk gedaan waardoor we nog het geluk hadden van de vlucht van 20u00 ‘s avonds te kunnen boeken.

Nu konden we eindelijk een beetje ontspannen en iets gaan eten. Die gast die de hele dag bij ons gebleven is heeft dan ook een beetje geslapen; hij was al ongeveer 35 uren aan het reizen (van Australië). We hebben ons wel nog geamuseerd … ongelooflijk hoe opeens alles grappig wordt als je maar moe genoeg wordt.

Tegen 18u00 mochten we dan de bagage inchecken en konden we opnieuw door de security-check waar we ongeveer 12 uren geleden ook doorgegaan zijn.

Rond 19u30 stonden we dan inderdaad aan de gate en bleek het vliegtuig nog 20 minuutjes vertraging te hebben. Een andere Vlaming die daar stond begon daar tegen ons een beetje over te zagen … “dat het ook altijd hetzelfde is hier”. Hij was nochtans gewoon ‘s morgens vanuit Brussel gekomen met het vliegtuig en had totaal geen idee van de problemen. Toen we hem ons verhaal deden zweeg hij al heel snel en besefte hij maar al te goed dat 20 minuutjes vertraging helemaal geen drama was.

Om 22u30 landden we dan in Brussel. Daar ging alles bijzonder vlot en rond 23u00 zaten we in onze huurauto … en hier hadden we voor het eerst geluk vandaag. Die gast aan de balie kende ons intussen al en hij had een leuke upgrade voor ons klaarstaan … een schitterende zwarte Audi A6 ipv een Golfje zoals we gevraagd hadden.

Even na middernacht waren we dan thuis bij mama en papa om de sleutel van ons appartement te halen. Daar toch nog tot rond 1u30 blijven plakken en dan snel naar huis want morgen komen ze de container lossen.

De foto’s. (Ja inderdaad, foto’s van onze miserie op Heathrow) :

1. Schitterende zonsopgang … toen hadden we nog niet door wat er allemaal zou gebeuren die dag
2. Na dik 2 uren aanschuiven en bagage zoeken konden eindelijk … aanschuiven in een nog veel langere rij
3. We staan hier al 5 uren aan te schuiven
4. Oef … eindelijk een beetje rust, we hebben onze ticketten kunnen boeken
5.6. Tijd om te slapen op de gratis aangeboden slaapmatjes